söndag 1 september 2013

Veckans Halmstadliberal – Roy Aronsson


Veckans Halmstadliberal – Roy Aronsson


Roy Aronsson är en av klipporna i Folkpartiet Halmstad och har varit aktiv i lokalföreningen i drygt 10 år. Idag är han ledamot i Räddningsnämnden och valnämnden. I dagarna är Roy extra aktuell då han ställer upp i kyrkovalet för Borgerlig Allians. Roy är nr 5 på listan till Harplinge-Steninge församlings lista till fullmäktige.
Roy har stor erfarenhet i arbetslivet. Han har arbetat på SKF, varit experiment-tekniker, jobbat i Marinen och i 38 år haft eget företag i inredningsbranschen! Inte nog med detta. Han är även aktiv i olika sammanslutningar. I Villaägarna innehar han en styrelseplats och i Logen Tre Hjärtan har han varit ordförande. Sedan 1995 är Roy aktiv i Odd Fellow-logen nr 17 Hallandia i Halmstad.
När det blir tid över gillar Roy att "påta" i trädgården, fixa på huset och sjunga i kör. På senare tid har det blivit en del utlandsresor med hustrun och då kanske det blir till att prova ett och annat nytt vin? För Roy är intresserad av både vinkunskap och matlagning.


Hur skulle du beskriva dig själv?
- Som en hyfsat bra organisatör som får saker gjorda. Lång arbetslivserfarenhet och social kompetens. Tror att jag har någorlunda bra analytisk förmåga.
Varför är du aktiv i Folkpartiet Liberalerna?
- De liberala ideologin och synen och på samhällsfrågorna har passat min samhällssyn.Vill  man försöka påverka samhällsutvecklingen måste man självklart ta aktiv del i det politiska arbetet.
Hur ser du på din roll i Folkpartiet i Halmstad? Vad är din viktigaste uppgift?
- Att företräda Fp i de fötroendeuppdrag jag fått och när det är möjligt hävda den lokala Fp-politik vi demokratiskt beslutat om. Att verka seriöst på ett sätt som skapar förtroende hos partikollegor och politiska motparter. Driva bl.a. vardagsfrågor som känns "nära" hos medborgarna utan att vara populist.
Varför är det roligt med politik?
- Det är väl inte alltid politiken är så rolig, men när man lyckats förändra något som känns angeläget, till det bättre känns det självklart meningsfullt. Man måste dock ibland vara tålmodig i de långa politiska processerna. 
- Läs gärna Åke Ortmarks senaste bok "Makten och lögnen". Ger vissa insikter i det politiska spelet, även om en del är historia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar